Blog

Blog

25-10 Het nest van Chenna is geboren, kleiner dan verwacht maar zware pups en gezond.

1-1 het vuurwerk ook weer achter de rug. Alles bleef rustig, mams Tyrana heeft er ook geen last van gehad, zoals gewoonlijk.

24-12  vandaag alle pups en mams ontwormd. de groei zit er goed in.

 12 -12 zijn de pups geboren van : Holland Trana v Le Dobry en Holland Vato loco v Le Dobry. 7 reutjes en 3 teefjes.

voor filmpjes bezoek gerust onze face book pagina : Hollandse herders van de Dongense hoeve


25- 10 D day, de pups gaan uitvliegen. Was weer een hele mooie maar drukke tijd.

15-11  Vandaag weer gezellig pup bezoek gehad. de pups hebben nu kennis gemaakt met de rammel bak, ook dat stoort ze niet. voor het teefje met de blauwe hals band zoeken we nog een warm huis.

7-11 Vandaag hebben we een mooie echo gezien. Onze Tyran is Drachtig, rond 14 dec verwachten we pups. 

Holland Trana v Le Dobry x Holland Vato Loco v Le Dobry4-11  Wat is het weer een mooi nest. De groei zit er goed in.  Zelfs de kat en ons Pleun komen dagelijks op bezoek

30-10 Alle foto,s van Dana ontvangen om te mogen fokken. alles prima in orde. in april aan laten keuren

28-10  de uitslag van de hd foto,s zijn binnen.   HD-A. keurig

23-10 vandaag heel het nest ontwormd. en gewogen.  Ze worden vlug.  en hebben een hoog knuffel gehalte.

18-10  De oogjes gaan langzaam op. de groei zit er goed in. mooie pups waggelen door de werp kist.

14-10  Vandaag een geslaagde dekking gehad tussen, Holland Tyrana v le dobry     Holland Vato loco v Le Dobry.  

7-10 Anna  ( Bresta) heeft op 7 oktober haar nest geworpen. 7 teefjes en 1 reutje.

25-9  Langzaam tellen we af naar ons volgende nest wat wij verwachten.

17-8  Wat zijn de weken met dit nest snel voorbij gevlogen, alle pups hebben een warm nestje gekregen.  heerlijke vrije pups zijn het geworden, die opgegroeid zijn met kids.

12-8 Bresta is gedekt door Alando.  nu wachten op de echo half sept.  beide honden werken graag voor de baas, zijn sociaal, en gewend aan kinderen.

12-8 De dierenarts is langs geweest voor de controle en 1e enting.

11-8  vandaag zijn alle pups gechipt.

10-8  Vandaag alle pups weer gewogen en ontwormd. gewicht zit tussen 3890 en 4100 gr

6-8  Raad v Beheer is komen chippen en nu weet iedereen welke pup er mee naar huis gaat over een paar wk.

1-8 Via de app word iedereen dagelijks op de hoogte gehouden. veel werk maar erg leuk.

22-7  Wat gaat het snel. drinken poepen slapen.

12-7  Wat groeien ze goed. de oogjes open en het gewicht rond 1000 gr.   voorzichtig waggelen de pups door de werp kist. 

4-7 Al weer 5 dg oud en wat doen ze het goed. De groei zit er goed in. Mooi om te zien hoe Chenna kraam visite uitdaagt naar de pups te komen kijken. En Tyrana vind het geweldig.

2-7 Vandaag de papieren voor raad v beheer verstuurd. enkel pups gewogen om te kijken of de voeding voedzaam is, en ja Chenna is een prima moederke. pups 150 gr gegroeid.  inmiddels is er nog 1 reutje en 1 teefje beschikbaar.

29-6 Geboren. Na spannende uren is het nestje van Chenna geboren, ons E nest. 4 reutjes en 4 teefjes. moeders en kroost maken het goed.

28-5  Beetje spannend was het wel. Vandaag op de echo hebben we gezien Dat Chenna Drachtig is van Thor

26-4  Vandaag een geslaagde dekking tussen Chenna vd Zwartwaterhoeve x Thor vd S Gravenschans. over 4 weken volgt de echo

25 april vandaag de uitslagen van de sdca-pcr 1 en 2 ontvangen van Tyrana v le dobry.  alles helemaal goed.

5-12  Alle pups op Dana na zijn met de nieuwe baasjes mee. Dana  is onze nieuwe aanwinst en gaat knpv opgeleid worden. Kleine Pleun is nu echt alles kwijt.  Zij heeft de pups bijna dagelijks bezocht en vond het geweldig. De wasmachine draaid op volle toeren, de kraamkamer is weer brand schoon.

2-12  Dit gaat een hele spannende week worden.  De pups gaan druppel gewijs het nest verlaten.  Wat hebben ze veel geleerd en wat zijn het vrije hondjes geworden. 

30-nov  Het weer is zonnig dus heel de bubs mee de wei in. even rakken en stoeien.

27-nov Spannende dag. de pups worden gecontroleerd door de dieren arts en zijn allemaal kern gezond. De eerste enting is gegeven.

22- nov  Vandaag hadden we bezoek v raad van beheer.  Alles is gechipt en er is DNA afgenomen.

17-nov  De pups hebben vandaag als extra droge pup brokjes gekregen.  Ze vonden het echt lekker. Deze week word het druk.  De rasvereniging komt de pups keuren en beschrijven.  Raad van Beheer komt chippen en DNA afnemen , en krijgen de pups bezoek. Natuurlijk komt Pleun elke dag kijken op de pups groeien en willen spelen.

15-nov  De pups hebben nu alles in het gebruik, kunnen in de verwarmde werpkist , of binnen en buiten.

13-nov Wat gaat het snel, al weer 4 weken oud. Er was  weer het wekelijkse weeg moment 1700 tot 2350 gram, ze groeien netjes. Vandaag voor het eerst het hek binnen weg gehaald, en 10 minuten mee naar buiten. flink nieuwsgierig en onderzoekend verliep de middag. die zullen wel slapen. 


10-nov  Bijna 4 weken oud , en al over de rand buiten de werp kist klimmen.  Vandaag hebben de pups geweekte brokjes door de brint gegeten, en wat vonden ze dit lekker. groeien doen ze als kool en laten al echt blaffen horen. Ze doen nog niet voor elkaar onder.

6-nov.  Vandaag 3 weken oud, zo leuk die dotjes . nog even en dan i het gedaan met de rust. De pups beginnen mijn stem te herkennen, en te spelen met elkaar. De Brinta smaakt ze goed en zorgt voor plak pups, maar dat hoord er bij.  het gewicht gaat richting 1750 gram.

2-nov  al weer 19 dagen oud, voorzichtig waggelend door de werpkist.  soms voorzichtig grommend. met een gewicht van 800 tot 1450 gram. Vandaag gekleurde bandjes om gedaan, die nog vaak los in de kist zullen liggen. 


30-okt  14 dg oud. de eerste oogje gaan open.  vanochtend liep de kleinte pup waggelend door de werpkist.  stilte voor de storm.  het gewicht zit rond 1 kg.

26-okt 11 dagen oud , en het gewicht al rond een kg.  Het worden al echte beertjes.  en Tyrana, zij bewaakt haar kroost met huid en haar.  Gek  genoeg wil ze wel aan't werk blijven. dit beperk ik tot 20 min per dag. Voornamelijk zoek opdrachten en verwijzen.

23-okt Vandaag zijn de pups 1 wk oud.  Mooi tijd voor een weeg moment. de kleinste pup weegt 560 gr en de grootste 718 gr. Ik kan zeggen dat de groei meer dan verdubbeld is sinds de geboorte.  Mijn hulpje en maatje van Tyrana ging natuurlijk mee. Samen met Pleun zullen de pups opgroeien en straks dagelijks spelen.

19-okt  Tyrana is een goei moederke,  Maar de kraamkamer is een dingetje. het liefst heeft ze dat ik  met een boek bij haar blijf zitten. de pups doen het goed en je ziet ze groeien.

17-okt  Het blijft een wonder, een nestje pups.  Alles is bewegelijk, slaapt, drinkt en poept. En Tyrana verzorgt als een goed moederke.  Zij is aan het bijkomen van het werpen. Samen met de pups lekker slapen in de verwarmde werp kist.

16-okt  het nest is geboren na een dracht van 58 dagen.  moeder en pups maken het goed 4 teefjes 4 reutjes. het gewicht licht dicht bij elkaar rond de 350 gram.

7-10  Tyrana doet het goed. haar buikomvang is van 54 naar 82cm toegenomen.

20-9  Vandaag de echo van Tirana gezien. Ze is drachtig.  Op de weegschaal is ze in 4 wk 1.7 kg gegroeid.

12-8  Het grote uitvliegen is begonnen. Alle pups komen goed terecht .  Voor ons begint het lege nest syndroom. Maar niet voor lang.  De wasmachine gaat weer overuren maken, en de nieuwe kraamkamer kan afgemaakt worden.  Blijft nog even druk dus.

5-8 WEER EEN DRUK BEZOEK WEEKEND VOORBIJ.  pUPS ZIJN OOK GELIJK VERBOUW PROOF. TREKKEN ZICH WERKELIJK NERGENS IETS VAN AAN. zE WORDEN MET DE DAG BRUTALER .  

1-8 IK STA ER ELKE DAG VERSTELD VAN TE KIJKEN HOE SNEL DE PUPS LEREN.  wAT EEN VRIJ SPAN. # GENIETEN.


31-7  Al weer 6 weken oud, wat gaat het hard. Het gewicht tussen 3.5 en 4 kg. Vandaag was het weer tijd voor de ontworm pasta, gelukkig geen wormen gezien. En wat worden ze lekker vrij de pups spelen met van alles. Zelfs het badje met lege flesjes vinden ze leuk.

30-7  Vandaag tussen het spelen en verzorgen van de pups door ook de administratie in orde gemaakt. Leuke pup pakketjes in elkaar geflanst.

29-7 Weer een dagje voorbij. de pups hebben lekker op het gras gespeeld. Gelukkig is het vandaag niet zo warm .  Ze hebben weer genoten van van nieuwe puppy baasjes.

27-7  Hoog bezoek vandaag.  eigenaar van onze dekreu Alando is het nest komen bewonderen.

25-7  Vandaag over gezet van geweekte pup brokjes naar droge brokjes. Ze knabbelen er lustig op los.

24-7  Het blijft erg warm de pups slapen veel op een hele koele vloer. Als de zon weg is, en de temp gedaald komen ze buiten kijken.

22-7  bende van 5 heeft last vd warmte. overdag slapen s'avonds lekker actief.al weer 4.5 wk oud wat gaat het snel. vandaag naast de brinta ook brokjes geknabbeld. 

18-7  Pups hebben van avond genoten op het gras in het avond zonnetje. Ze vonden het heerlijk. Gaan steeds verder bij mij vandaan. Nu bezig om een grote box te maken zodat ze zelf binnen en buiten kunnen als de zon niet pal op de box staat.

17-7  Al weer 4 weken oud wat gaat het snel.  Vandaag alles gewogen gemiddeld 2 kg het worden echte beertjes. Ook hebben ze veel meer ruimte gekregen.  Nu kunnen ze op ontdekking en over een paar dagen zetten we de buitenren.  Zo hoef ik niet iedere avond alle pups op het gras te zetten. dan kunnen ze steeds meer ontdekken.

15-7  Voor het eerst aan de Brinta. heerlijke knoeiboel. Maar wat vinden ze het lekker. mijn stem kennen ze al goed, zodra ze mij horen word er geblaft en komen ze al naar me toe.

10-7 Vandaag al 3 weken oud. En weer gewogen heel de bups flink gegroeid 1.300 / 1.525 gram. Mooi nestje beertjes.  Ze hebben vandaag de eerste voorzichtige stap gehad, laten wennen aan melk uit een bakje. Het teefje blaft al. en de eerste reu heb ik horen grommen echt leuk. 

9-7  De werpkist is nog de veilige haven van de pups.  Er buiten heb ik een hekje geplaatst, nu kunnen ze op ontdekking buiten de kist op de kranten.

7-7  Wat een weer zeg. Pups hebben het ook warm.  Vandaag weer een grote schoonmaak van de kraamkamer en werpkist. Ik verwacht dat  de pups binnen kort de kist uit kruipen en op ontdekking gaan.

6-7  Hier is het vooral chillen en genieten met deze hitte.  pups mogen, al zijn ze pas 2.5 wk oud elke middag een half uurtje mee het gras in. Heerlijk genieten van het warme weer. Moeder Anna bewaakt haar nest met haar bekende pit.


3-7  Vandaag alles ontwormt. en gewogen. de kleinste 780 gr en de grootste 1020 gr. gaat dus goed.

2-7  Vandaag zie ik dat de oogjes open gaan en de pups door de werp kist beginnen te waggelen. Anna wil ook af en toe weer even de kraamkamer uit. Lekker in de buurt van de baas liggen.

1-7  wat groen de pups snel. langzaam veranderen ze van een molletje in een echt hondje.

29 juni.  Wat een mooie molletjes.  Groeien als kool en kruipen heel de werpkist door. de warmte lamp gaat nu overdag uit het word te warm.  soms hoor ik al een voorzichtig blaf geluid #eigenwijsjes. De voor ons bekende beer is vandaag ook bij de pups gelegt,als mams even weg is kruipen ze bij de beer.

27 juni  De oogjes zullen komende week wel open gaan , en kan het verkennen beginnen.

26 juni Met verbazing volg ik het groeien van de pups. 500 gr halen ze met gemak. Anna maakt het ook goed, zorgzaam moederke.

Vandaag een weg dag weer 100 gram gegroeid. De pups wegen nu rond de 400 gram # goei moederke. Tyrana vandaag kwispelend op kraam bezoek.  en wat vind ze het leuk. maar spelen kan echt nog niet.

22 juni  eindelijk gaat Anna zelf weer iets eten en meer drinken. de pups zijn tevreden en slapen .

21 juni. Onze Anna is een goede moeder. is bezorgt om de pups.

20 juni.  De pups van Anna en Alando zijn geboren. 1 teefje en 4 reutjes. Het piept, drinkt en slaapt. in onze nieuwe kraamkamer.

4 juni  Avondje trainen met Holland Tyrana v Le Dobry zit er weer op. 1e x breete sprong ging prima. 2e x overzwemmen. hoge brug prima. sprong over de muur prima. lage brug op de foto. rest geen foto kunnen maken maar met mn gedreven draak komt het goed. foto's geplaatst.

14 apr  Vandaag naar de keuring dag geweest met Holland Tyrana v Le Dobry.   Haar certificaat haalde ze met lof en de complimenten van de keurmeester. Voor alles haalde zij : ZG. 

31 mrt D Day.  De laatste pups zijn opgehaald door hun baasjes.  Even wennen voor ons, het lege nest syndroom. De wasmachine heeft vandaag overuren gedraaid. Alles schoon en opgeborgen. De werpkist en kraamkamer weer helemaal schoon geschuurd, alles weer fris en fruitig. Nu in afwachting van de groeiende pups op foto. Erg leuk om te zien en te volgen hoe ze ontwikkelen.

29 mrt. 8 weken al weer.  nog even genieten van drie musketiers. Lekker vrij en onbevangen. Kijken elkaar aan met een blik van; doe jij of doe ik het.  Op dit moment verbouwen ze je keuken terwijl je wacht.  lekkere kroelkontjes.

25 mrt.  Vandaag genoten van het mooie weer. weer een pup naar zn nieuwe baasje. Fijn te weten dat het weer een heel warm nest krijgt. Heel de bende, groot en klein, en natuurlijk floor van de buren de wei in. Lekker op verkenning en spelen met de grote.

24 mrt. Het uitvliegen is begonnen. Nieuwe baasjes heel veel geluk en knuffel ze groot.

21 mrt Wat gaat het snel, als weer 7 wk oud. Echte donderstralen zijn het. Op mn slippers tussen de pups is geen aanrader meer. mn tenen en hielen hebben het zwaar te verduren.. wat zijn ze brutaal en vrij. Gewoon een heerlijk nest.Vandaag geleerd wat een snuffelmat is. Dit hadden ze erg snel door.  De kleinste was vandaag weer de snelste . De helft had los gebeten halsbandjes. lang leven de chip reader.

18 mrt.  We hebben weer een druk knuffel weekend achter de rug. Ik heb nog een poging gedaan om pups te wegen. Helaas geeft de weegschaal boven 3.5 kg een error.  Gegroeid zijn ze dus zeker. Onze dierenarts vond de pups prachtige beertjes allemaal zijn ze gezond verklaard. Beetje jammer voor de pups, ze kunnen met deze temperatuur en harde oosten wind niet naar buiten. Dus al het speelgoed binnen op de vloer.  Nu alles in de wasmachine voor weer een schoon begin van de nieuwe dag.

16 mrt. Druilerig dagje vandaag. Pups komen af en toe even buiten. Kiezen er toch voor om binnen de tent af te breken. Het knuffel  gehalte is hoog maar wat zijn ze brutaal. mn broekspijpen moeten het nog al eens ontgelden. spelen doen ze met alles wat vast gepakt kan worden. Alle pups hebben nu een gekleurd halsbandje, Chenna vind het niks en trekt ze nog al eens los. 

14-mrt.  Vandaag nog maar genieten van het zonnetje.  En natuurlijk kennis maken met : de bezem,  mandje, En natuurlijk onze bekende tunnel. Brokjes er in en hoppa,  alles gaat aan de knabbel. En ja een tunnel beweegt, zelfs dat vinden ze niet erg. De pups worden met de dag brutaler en nee, vegen met deze bups lukt niet echt meer. De bezem word aangevallen.

13- mrt.    Wat worden ze leuk. Pups op bezoek in de keuken. 

11 mrt.   Druk bezoek weekend achter de rug. Pups vandaag voor het eerst in de tijdelijke buitenren in het zonnetje. Wat waren ze moe.   Even rust voor mij.  Het eten van brokjes en drinken van water gaat prima.  Groeien doen ze dus als kool. Komende week  Dierenarts en bezoek van RVB.  

9 mrt.  Vandaag weer lekker naar buiten geweest. En wat groeit de kroost van CHenna hard. Volgende week dierenarts bezoek, enten .

7 mrt  alle was weer aan het wasrek, pups verschoont. Vandaag even mee naar buiten op de nieuwe stoep.  Als of ze dit al vaker hebben gedaan gingen ze op onderzoek. Zand tussen de teentjes vonden ze niet zon goed idee. Nu wachten op de nieuwe grasmat.  Eerst maar een box gaan maken van hekwerk.  Wel leuk al dat gekef.

5 mrt. Wat maken ze er een bende van. Maar gelukkig werken kranten goed. In het hok buiten de werpkist voor de helft kranten. En gelukkig alle behoefte gaat op de krant. Nu maar wachten op het moment dat het grote verscheuren begint. op de weegschaal was de grootste reu 2450 gr en het kleinste teefje 2000 gr. De groei is gelukkig goed gegaan na een week brinta. Vandaag gingen er ook flink wat pup brokjes door heen, en wat vonden ze het lekker.

4 mrt. Fijn , zondag.  heel de boel verschoond en de wasmachine draait weer. Ik noem het gekscherend de pap bende. Geloof maar dat een nest pups er een vieze pap boel van maken. alles zit compleet onder de brinta. Morgen voorzichtig beginnen met overschakelen op geweekte brokjes. Maar wat hebben ze een hoog knuffel gehalte en wat worden ze brutaal. Bastiaan bedankt voor de mooie foto's.

3 mrt. Elke dag sta ik vol bewondering te kijken hoe hard pups groeien, Elke dag zie ik weer iets nieuws , en worden ze brutaler. Dit weekend erg druk.  Veel gezinnen komen op de beschuit met muisjes. En natuurlijk de kroost van Chenna bewonderen. Fijn om te weten dat de pups straks een warm nestje krijgen.

1 mrt  wat een heerlijk nest. Groeien als kool en worden echt brutaal. Als ik tussen de pups sta trekken ze mn feeters  los en beginnen in mn broekspijpen te bijten. Als de wasmachine draait is het knuffel time. Geloof maar dat ze mij herkennen.

28 febr. Vandaag weeg dag, de grootste 2006 gr en de kleinste 1405 gr.  Voor mijn gemak hebben de teefjes een bandje om gekregen. Nu maar hopen dat ze die braaf om houden en niet alles uit gaat.

27 febr.   smak smak vetzooi. heel de bups aan de brinta. van af vandaag kan het grote ruimen beginnen. nu de pups flink bijgevoerd worden moeten we flink poepjes ruimen om het nest en de omtrek netjes schoon te houden. 

26 febr.  Vandaag kwam alles naar buiten, en kregen ze de eerste melk. Wat vonden ze het lekker. Vandaag ook Met Holland Tyrana v Le Dobry naar de dierenarts geweest rontchenen voor HD.  volgens de dierenarts ziet het er goed uit.  Raad v Beheer moet beoordelen. 

25 febr. De warmte plaat en Lampen werken perfect. overdag de warmte lampen is voldoende, s'nachts gaat de warmte plaat  ook aan.  Buiten de kist word de omgeving met hekwerk  vergroot. Zo kunnen de pups in alle rust zelf de omgeving gaan verkennen. Maar zover is het nog niet. Zo klein als ze zijn, mij herkennen ze al net zo goed als moeders.

24 febr. Alles weer schoon en uitgewassen. Lang leven de wasmachine. De pups spelen , slapen , en groeien. Niet lang of ze klimmen uit de grote werpkist.  Chenna is een prima moederke , en eet de oren van mn hoofd. Maar dat geeft niets. op naar een rustige zondag.

23 febr. Vandaag is heel de club flink in beweging. en ja Alles kan blaffen. Ook de website werkt weer. De foto's staan er weer op.

22 febr.  Alweer 3 weken vandaag en het knuffelgehalte word wel heel hoog. De pups slapen nog heel veel maar als ze wakker zijn beginnen ze te spelen. het gewicht ligt rond de 1.5 kg. zelfs de kleinste is met een groeispurt bezig 1.2 kg. 

13 febr.  Bij de helft van de pups zijn de oogjes open. Het kruipen word voorzichtig lopen en omvallen. de groei zit er nog steeds goed in. Goei moederke onze Chenna. Voorlichter van de firma Canex op bezoek gehad, met natuurlijk leuke pup pakketjes.  Zelf heb ik een probleem met de website. Krijg de nieuwe foto's niet geplaatst.

9 febr. Dat de pups groeien is duidelijk. allemaal het geboorte gewicht meer dan verdubbeld.  Goede moeder zou ik zo zeggen.  Vandaag ook nog een beetje humor mee gemaakt. Onze Tyrana had een bakje gepofte kaas gepikt. Dat had ze dus braaf bij de pups in de kist gezet. En dan mij met onschuldige ogen aankijken waar dr brokje blijft. Ach ja dat is ook opruimen.

8 febr. Vandaag zijn de pups 1 week oud. Groeien als kool en zijn bewegelijk . Ze krijgen een hoog knuffel gehalte. Erg leuk om te zien wie de trouwe volgers zijn.

6 febr  De groei zit er flink in. de pups kuieren al over de grond. Vandaag maar een grote zachte beer neergelegd. Als Chenna even buiten is kruipen de pups bij de beer en slapen lekker verder. Lekker warm.

4 febr  Vandaag pups gewogen. Chenna is een goed moeder dier. grootste teefje weegt al 522 gr en kleinste reutje 377 gr. gelukkig is dat verschil met een jaar niet meer te zien. maar ze groeien dus goed. Alle pups zijn besproken.

3 febr  alles drinkt knort en slaapt. Gelukkig geeft Chenna zelf aan als zij even naar buiten wil.  Het eten van moeder en kroost gaat goed. Chenna onbeperkt brok, en 2x pd pens. Nu maar hopen dat haar kroost niet te veel van moeders vergt.

2 febr Chenna is flink uiterust vandaag. Ze komt zelf aangeven als ze even naar buiten moet voor haar behoefte. De pups liggen voldaan met volle buikjes te slapen. Dit gaat nog wel een aantal dagen duren. eten en slapen.

1 febr  Vandaag is er weer een prachtig nest geboren.  4 reutjes en 5 teefjes.  Chenna is een echt moeder dier. het zorgen gaat haar goed af. Zelf is ze wel afgebrand na een dag hard werken.

03-01  vandaag de echo gehad, en de pups van Chenna mogen bewonderen. Nu nog een paar weken vol spanning wachten op de geboorte.

17- Dec,  Alando heeft vandaag de titel: Nederlands Kampioen behaald.  Baasje Jan Gefeliciteerd.

1 December.  Vandaag heeft er een dekking plaats gevonden. Nu een maand geduldig wachten op de echo. 


4 September. Vandaag is het A nest van Chenna vd Zwartwaterhoeve en Thijs v het Pullenland al weer 1 jr. 

Anouk, anka, Abby, Amber, Aldo, Astor, Ako, Alwin, Axel, Aram. 

Gefeliciteerd en tot 24 sept.

4 Februarie 

Helemaal trots op Anouk. en dit met de leeftijd van 5 mnd. Geslaagd voor haar pup cursus. Gefeliciteerd fam Hesseling. 


15 Januari

Anouk kwam op visite, een van de pups van Chenna kwam, wat een mooie en lieve hond is dat geworden! 19 weken oud nu en voor de duvel niet bang, ontzettend nieuwschierig en dol op tennisballen. Je kon duidelijk zien dat zowel Chenna als Anouk elkaar nog kende, wat een mooi gezicht was dat!

Het is altijd leuk om te zien hoe een pup opgroeit.


14 Januari

Onze Anna is  gedekt door :Alande de Goude Hollander.

Alande de Goude Hollander is gedreven en werkt graag voor zijn baasje. Hij is in het bezit van:  FCI ob1, IPO III, SPH1, schapen aanlegtest en heeft op diverse shows een U behaald.

Natuurlijk houden we hier bij hoe het met Anna gaat tijdens de komende weken.

Op 4-9-2016 is het nest van Chenna en Thijs geboren. In 5 uur lagen er 10 prachtige pups. Bekijk op deze pagina ( onder aan ) de nieuwste foto's..

1 december

Sinterklaas is geweest. hondjes goed verwend . als versassing werden er door Handelsonderneming Antoon Jansen uti  Dongen,  Tricorp softseljassen geschonken. Natuurlijk met ons logo.

27 november

Fijn om regelmatig iets van pups te horen. Vandaag al weer 12 weken oud.

30 oktober

Vandaag zijn de pups 8 weken. Hebben allemaal een nieuwe baas gevonden, en uitgevlogen. Wij vonden het erg leuk om het nest groot te brengen, en weten nu dat de pups allemaal een warm nest hebben gekregen. Wij hopen de pups terug te zien op de nestendag bij het NHC in 2017.

28 oktober

Beetje vreemd is het wel. Tussen de middag hoef ik maar twee pups en twee volwassen honden uit te laten. Zelfs Geza het paard staat te kijken waar de rest blijft. Astor en Axel wachten nog op de komst van hun nieuwe baasjes.

27 oktober

Vandaag heeft ook Aldo een warm nestje gevonden.  De tassen die ik heb besteld zijn ook binnen. We komen nu wel heel dicht bij de leeftijd van 8 weken. Maar met de wetenschap dat we weer nieuwe baasjes blij maken moet het goed komen.

26 oktober

Het zonnetje schijnt, de pups lekker aant ravotten en axel vandaag weer mee naar binnen. Zijn gewicht is: 4405 gram. Allemaal een kauwstaafje en al snel hebben ze door wat daar de bedoeling van is.

25 oktober

Vandaag was het Astor, ons brutaaltje die wist te ontsnappen. Vond hem samen met Chenna in de wei. Dan ook maar gelijk op de weegschaal 4.265 gram .dat word al een echte beer. Maar wel ondeugend. 

24 oktober

Met dit miezerige weer bleven de pups liever binnen ravotten. Moest wel eerst ff alles een flinke poets en wasbeurt geven . Amber maar lekker de binnenboel laten bewaken, nou ja : spelen dus


23 oktober

Vandaag al weer 7 weken oud natuurlijk weer een weeg moment van  2930 tot 44o6 gram. Het is weekend dus hebben we hulp genoeg dat is ook wel eens gezellig. en natuurlijk bezoek van de toekomstige baasjes. Aldo is het enige reutje wat nog beschikbaar is.

22 oktober

De pups zijn echt brutaal. Feters in je schoenen zijn niet meer veilig.  Vandaag is Abby op de weegschaal geweest. 3.580 gram. Het zijn al echte beertjes. Het schoon maken van het kraamhok word steeds moeiliker. Vandaag maar even een extra hek gebruikt dan laten de pups mij even rustig mijn werk doen.

21 oktober

Vandaag Ako op de weegschaal gezet  3.895 gr. En weer hebben we een middag mooi weer. Heel de bubs mee de weide in, incl Chenna en Bresta. Abby was vandaag het brutaaltje van de dag. Ze deed alles wat niet de bedoeling was. Kroop overal op of onder zelfs het uitbreken van de paddok heeft ze ontdekt. Geen nood Bresta heeft haar terug gehaald. In de tussen tijd heb ik in het zonnetje met naald en draad de tunnel een 2e leven gegeven. En hoezo duur speelgoed. Een plastic pat fles en een voetbal vinden de pups prachtig.

20 oktober

Vandaag begon de dag erg vroeg. Na het verzorgen van de pups scheen de zon al lekker. Voor de eerste keer heb ik een poging gedaan de pups mee de weide in te lokken. Dit was echt leuk. Hoog nat gras , koeien vlaaien en pups. Dolle pret het leek wel een kudde lammetjes.

19 oktober

vandaag contact ondehouden met de nieuwe baasjes. De mapjes van de pups verder aangevuld. aan het einde van de ochtend werd het weer hier droger en konden de pups buiten spelen. ook vandaag bezoek gehad van de fok comissie.

18 oktober

Van ochtend bij de pups was het een bende. ik had per ongelukt een doos kranten laten staan. Dat liep dus uit op een vercheur festijn. De dieren arts is geweest, alles gezond en ingeent. 

17 oktober

Vandaag Aram onze benjamin gewogen. 2040. de grootste past niet meer op mijn weegschaal maar weegt ongeveer 3.5 -4 kg. De pups groeien dus volgens de zelfd curve. Vandaag was alles al vroeg aktief. Zijn er achter gekomen dat je niet op de tunnel kan klimmen, maar wel weg rollen. Ik heb een flink t shirt geknoopt en ook daar gingen ze gelijk mee aan de haal. Van middag eens kijken wie met mij naar binnen wil.

16 oktober

Het is echt zondag. De pups doen een middag dutje. Buiten heb ik een tunnel klaar gelegd. Ben benieuwd wat daar straks mee gaat gebeuren.

15 oktober

De pups hebben ook weekend. Na even buiten te zijn geweest zoeken ze het warme nest in de hele grote hondenmand. Chenna vind het allemaal prima gaat af en toe even kijken om de pups nog snel iets te laten drinken. Het drinken met de scherpe tandjes vind ze echt niet prettig meer.

14 oktober

Voor de laatste keer hier ontworm pasta gegeven. Geloof mij maar dat ze het niet lekker vonden. Nadat ik heel de binnen en buiten boel had geschuurd vielen alle pups als een blok in slaap in de nieuwe grote hondenmand. Rond de middag hebben ze lekker buiten in de zon achter elkaar aan gelopen, zelfs mijn broekspijpen lieten ze even met rust. 

13 oktober

Van morgen kwam ik bij de pups. Alle kranten verscheurd, bak water over de vloer. Per dag verdeeld over 4-5 keer gaat er 1.5 kg brokjes naar de pups. Dus de mesthoop 6x-7 x per dag laat zich raden. De pups doen het prima. Vandaag lekker even buiten gespeeld.  Ik krijg vaak een mailtje met de vraag: zet je mn pup even op de foto. Helaas gaat dit even niet lukken, pups bewegen altijd, en ik speel liever met de pups . dit is een onderdeel van het socialiseren.

12-oktober

10 pups maken er een enorme puinhoop van. Schoonmaken gebeurd met hindernissen, en dat een paar keer per dag. Maar heel de bende is blij als ik binnen kom. alles wil even een knuffelen spelen met oude sokken. Vandaag ook verder werken aan de mapjes die met de pups mee gaan. En natuurlijk het contact met de nieuwebaasjes onderhouden door middel van mail. 

11 oktober

Vandaag zijn de pups gechipt en is er DNA afgenomen door de raad van Beheer. De stambomen kunnen gemaakt gaan worden. Morgen afspraak maken met de dieren arts voor de eerste enting en de gezondheid controle.

10 oktober

Alles weer schoon geschuurd. Vandaag wel met hindernissen. De pups worden lekker brutaal en durven steeds verder te gaan. Alleen laten in het zonnetje op de padok lukt niet meer. Ze gaan de wereld achter het hekwerk verkennen. In een onbewaakt moment klimmen ze op de voer ton en eten uit de bak van moeders.

9 oktober

Al weer 5 weken oud. Lekker buiten ravotten. Vandaag voor de eerste keer allemaal een pupie kauwstaafje. Anouk had vandaag hoog bezoek.

8 oktober

Drukke ochtend vandaag.  Werpkist weg,  pups met een naambandje om het nekje. en alles weer schoon, wasmachine draaid. Loop ik het hok uit komen de pups voorzichtig achterna. ze zijn dus voor het eerst buiten. Op de fotogalerij staat elke pup. klik op de foto en de naam is te lezen.

7 oktober

Mee naar buiten willen de pups nog niet vrijwillig. Maar zo klein als ze zijn, karakter tonen ze.  Bijten in mijn tenen en hangen graag aan mn broekspijpen. Vandaag zijn ze de dag doorgekomen met droge pup brokjes, ze groeien als kool. Wij zijn vandaag op handoeken jacht geweest zodat als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan er iets mee gaat met de nest geur. 11 okt krijgen we bezoek van de RVB.

6 oktober

Vandaag zitten de pups helemaal op harde en geweekte puppie brok. En ze vinden het lekker. Gelukkig heeft er niemand last gehad van het overschakelen. Vandaag ook poging 2 om de pups buiten te lokken in het zonnetje.  Dit vinden ze nog niks. Morgen gewoon de volgende poging. 

4 oktober

En dan kom ik er nu achter dat ik gisteren de foto's was vergeten te plaatsen. Dus vandaag veel nieuwe foto's. Pups maken er een echte bende van. Ik ben blij dat ze op een grote rubberen mat bivakeren. In ploegjes van 2 pups mogen ze met mij mee lekker binnen op verkennings tocht. Chenna en bresta bekijken alles rustig  en vinden het prima.

3 oktober

Het echte eten gaat beginnen. vandaag is gestart met het eten van een beetje echte pupie brokjes. Toen de pups door hadden wat er in hun voerbakjes zat , bleek dat de brokjes lekker smaakte en begon het geknabbel.  Wij voeren onze honden Canex. Dus de pups gaan aan de Canex puppie brok.

2 oktober

vandaag 1e weeg moment na een week Brinta als bijvoeding. De kleinste 1600 en de grootste 1850 gr. Ons ukke pukie is het meest gegroeid. Ook vandaag weer kennis gemaakt met een fijn gezin waar een pup een warm nest gaat krijgen.

1 oktober

De pups gaan al vaker de werpkist uit, en op onderzoek. Dit houd voor mij wel in dat er flink geschuurd word met water en Dethol.  Mijn broekspijpen zijn favoriet. Vandaag weer nieuwe baasjes die een kijkje komen nemen. Gezellige boel dus.

30 september

De pups zijn alweer bijna 4 weken oud. eten zelfstandig Brinta en maken er voor al een puinhoop van. Wie het brutaalste is kan ik nog niet zeggen, ze doen nog niet voor elkaar onder. 

29 september

De pups doen het goed op Brinta, en produceren een mestberg, kranten zijn dus niet aan te slepen. Ik ben benieuwd naar het gewicht. Zondag is er weer een weeg moment. Chenna vind het allemaal leuk en gezellig, maar gaat regelmatig met mij mee de kraam kamer uit. Die anti wormpasta zal wel echt niet lekker smaken. Voor 2 reutjes zijn we nog opzoek naar een warm nestje.

27 september

Ik sta telkens versteld hoe snel een pup iets nieuws kent. Kom ik binnen met mn pan lauwe pap vliegen ze me nog net niet aan. zelfs de kleunste staat zn mannetje en is heel vlug bij de pap. Chenna vind het vandaag ook prima. Ze laat de pups lekker eten. s'avonds kwam floor de Jackrussel kijken of ze al samen kon spelen.

26 september

Het nieuwe tijd perk breekt aan. Vandaag de eerste brinta , en wat vonden ze het lekker. en wat zagen ze er uit. Chenna begreep even niet wat er gebeurde. Ook hadden we vandaag weer een weeg moment.  dit ligt tussen 1000gr en 1600 gr.  wegen viel niet mee. pups liggen niet stil en de weegschaal beweegt.

25 september

Het is zondag en de pups zijn al weer 3 weken. gaat eigenlijk veel te snel. Heel dit weekend hebben de pups bezoek gehad van hun nieuwe baasjes.helaas mogen de pups nog niet opgepakt worden.  Chenna vind al de aandacht gezellig.

24 september

De grote verkennings tocht gaat beginnen. de eerste 3 pups durven de kist uit te komen en gaan heel onwennig  al snuffeld op verkenning. Inmiddels is ook het geluid wat geproduceerd word al iets wat op herrie lijkt. Het geblaf , gegrom is eigenlijk wel heel wijs voor een nestje van 3 weken.

23 september

Gisteren heeft weer een teefje een nieuwe eigenaar gevonden. Vandaag was de werpkist een zwijnen stal. wel fijn dat het ontwikkelen van de pups voorspoedig verloopt. Nog even en ze komen uit de kist, op weg naar ontdekking. Voor 2 reutjes zijn we nog op zoek naar een warm nestje met een lieve baas.

22 september

Chenna is een goed moeder, zij eet heel goed en is nog niet echt mager. Ik verwacht dat we komende week de pups bij gaan voeren. De pups blaffen en grommen al echt. Spelen met de oren en neus van de beer die ik er gisteren heb bijgelegd. 

20 september

In de werpkist lijkt het of er een bom is gevallen. bijna alle kranten zijn verscheurd. Ook hoor ik al een voorzichtig grommen en blaffen. De pups gaan steeds meer ontdekken. Op de nieuwe foto's staat  rechts het donkerste teefje, en links het donkerste reutje 

18 september

Vandaag is het nestje al weer 2 weken. Groeien goed en kijken wijs rond. het knuffel gehalte is hoog. Anti worm pasta vonden ze niet lekker.

17 september

Vandaag weer een weeg moment. Het was niet makkelijk. Zo klein de pups ook zijn ze willen net niet wat ik wil. Maar uit eindelijkwoog de kleinste : 650 gr en de grootste 810 gr. 


16 september

wat hebben we toch een mooi nestje. Gisteren de kranten in de werpkist . Van ochtend lag er nog 1 op zn plaats. Zie ik een paar pups wakker worden en naar de krant hobbelen, en daar plassen. misschien is het toeval maar verder is de kist schoon. Gister avond nog leuke reacties gehad. Er is nog 1 reu en 1 teefje beschikbaar.

15 september

Vandaag zijn de pups van chenna en Thijs al 11 dagen oud. De ogen zijn open. Ik denk dat we nu ook gelijk een nieuwe fase in gaan. De badhanddoeken zijn uit de werpkist en hebben plaats gemaakt voor kranten. het grote verscheuren kan beginnen. natuurlijk houd ik vandaag weer in de gaten of er goed gedronken word ivm de voorspelde hitte.

14 september

De oogjes gaan langzaam verder open. de pups beginnen langzaam op hun pootjes te staan, en vallen natuurlijk nog wel eens om. Chenna bekijkt alles met  bewondering. Moeders en haar kroost hebben last van de warmte. 

13 september

Vandaag is het weer een hele warme dag. De pups worden zichtbaar groter. De oogjes zijn nog niet open maar de oortjes beginnen te groeien. Door de warmte liggen de pups door heel de kist met Chenna naast de kist. Chenna begint weer wat rond te lopen en gaat terug als ze hoord piepen.

12 september.

Vandaag Zag ik dat de ogen al spleetjes worden bij enkele pups. Dus de oogjes gaan langzaam open. Dapper kruipen ze door de werpkist en als ze opgepakt worden vinden ze dat fijn. Vallen gelijk in slaap. Er is er zelfs al 1 die voorzichtige blaf geluidjes laat horen, echt lief.

11 september

De pups hebben vandaag hoog bezoek gehad. Chenna's maatje Bresta is op kraambezoek geweest. Het leek er op dat Chenna liep te showen en kwispelde vrolijk. De kleinste pup woog vandaag al 450 gram. De groei zit er dus goed in. Voortaan ga ik 1x per week wegen.

10 september

Vandaag blijkt ook weer dat onze pups groeien en ontwikkelen. Kruipen door de werp kist en reageerde op mijn stem met veel gepiep. Van middag op zoek naar kleine hals bandjes en speeltjes. We kunnen het maar vast in huis hebben. De reactie's op het geboorte bericht , op de site van het NHC komen ook op gang. Al verschillende afspraken gemaakt om naar het nest van Chenna en Thijs te komen kijken. Maar de bezichtiging kan pas over 3 wk. Nu heeft Chenna nog het alleen recht.

Op de fotogalerij staan 2 nieuwe foto's van daag genomen op een blauwe deken.

9 septemmber

Ik verbaas me elke keer als ik bij de werp kist kom. Vandaag hulp uit onverwachte hoek. Chenna had zelf al een vuile handdoek uit het nest gehaald en bij de deur gegooit . Bij het wegen van de pups kom ik er achter hoe snel ze groeien. Op de 5e dag is het geboorte gewicht al bijna verdubbeld, goei moederke. Het varieerd nu tussen de 300 en 480 gram. Hier word je toch vrolijk van. Vandaag word ook het geboorte bericht verstuurd naar Raad van Beheer.

8 september 2016 :


WHO! alles groeit als kool. de kleinste weegt nu 280 gram en de grootste 450 gram. Het begint op een nestje mollen te lijken! Vandaag maar eens buigen over de nieuwe namen. Chenna liep Bresta uit te dagen mee te gaan naar de pups, ze zijn echt maatjes. Maar zover durf ik nog niet te gaan.


7 september 2016

Vandaag van top dieren shop 10 puppy pakketten ontvangen, deze gaan straks mee naar de nieuwe baasjes.6 september 2016: De pups groeien tussen de 30 en de 50 gr . Moeder krijgt onbeperkt voer en laat het haar goed smaken.5 september 2016: Toch wel benieuwd naar het gewicht. De kleinste woog 180 gr en de grootste 280gr. Nu heb ik een richtlijn. Moeders heeft geen koorts en is blij als ik binnen kom.

Bijzonderheden:
· Stretch Soft Shell voor extra draagcomfort
· Winddicht en waterafstotend
· Ademend door het gebruik van een PU tussenlaag
· 3 Voorzakken waarvan 1 op de rechterborst, met paspel afgeschermd
· Ritssluiting met contrast
· Binnenzak geschikt voor telefoon of MP3 speler met snoerdoorvoer en ID-Badge
· Verstelbare onderzijde middels een elastisch koord met stoppers
· Verstelbare manchetten d.m.v. klittenband
· Baardkapje
· Ophanglusje aan achterzijde
kwaliteit: 94% polyester, 6% spandex, Platbinding, PU MEMBRAAN
gewicht: 340 g/m²